HET NAZORG TRAJECT

De follow-up

Al sinds 2019 ben ik trotse eigenaar van mijn eigen praktijk. Al die jaren loop ik een tijdje mee met ouders gedurende moeilijke periodes. Daarna laat ik ze weer los. Een dubbel gevoel langs beide kanten.

Soms hoor ik dat mensen toch wel worstelen om hetgeen ze hebben geleerd te integreren in hun dagelijks leven.

En toen… net voor de 5e verjaardag van mijn praktijk kwam het idee van “De follow- up”.

Er zijn enkele kernwaarden die ik in mijn praktijk belangrijk vind. Dat zijn:

N

Nabijheid

N

Authenticiteit

N

Duurzaamheid

N

Kwaliteit

Zowel in mijn online programma’s als in de individuele trajecten die ik loop met ouders wil ik deze waarden eer aan doen.

Ik wil dat iedereen kan leren om zichzelf te zijn op een manier die echt bij hem of haar past.

Ik wil dat iedereen een manier kan vinden om te leven volgens hun eigen regels, ook al brengt het ouderschap elke dag nieuwe uitdagingen.

Ik wil in mijn werking heel nabij en met veel vertrouwen een nauwe relatie opbouwen met mijn cliënten om zo te kunnen komen tot duurzame resultaten. Het leven brengt immers heel wat uitdagingen met zich mee. We weten niet wat er nog allemaal op ons pad komt.

Ik hoop mensen inzichten mee te geven waar ze ook op kunnen leunen bij toekomstige hindernissen.

Om deze waarden nog meer in de verf te zetten, creëerde ik ‘De follow-up’.

Dit traject is enkel toegankelijk voor mensen die reeds kennis maakten met mijn manier van werken. Misschien via een online programma, misschien door een therapeutisch traject.

Ik wil deze mensen via deze nieuwe weg een uitgebreide nazorg geven zodat hetgeen ze leerden nog meer geïntegreerd wordt in het leven. Ik hoop tevens om op die manier jonge ouders, die vaak zoveel gemeenschappelijk hebben, samen te brengen.

Ik ben ervan overtuigd dat deze band heel betekenisvol kan zijn. Laat dit project een antwoord bieden op de eenzaamheid die veel ouders ervaren.

Waar mag je je aan verwachten?

$

Een heel jaar lang, elke maand (met uitzondering van juli en augustus) een online groepscall. We ontmoeten elkaar maandelijks online en behandelen hier specifieke onderwerpen waar jonge ouders mee in aanraking komen. Ik zorg steeds voor een boeiende en leerrijke workshop, waarin ik hetgeen we reeds leerden integreer zodat jij het makkelijk kan toepassen in het dagelijkse leven.

Denk hierbij aan thema’s zoals de partnerrelatie in tijden van jonge kindjes, hoe omgaan met baaldagen, hoe omgaan met adviezen van anderen, ons veranderend lichaam… (Het volledige lijstje vind je onderaan deze pagina.)

$

Een buddywerking: ik deel de groep in in kleine groepjes. Achter de schermen maak ik een inschatting van wie samen een goede match zou vormen (want uiteraard ken ik jullie best wel goed ondertussen!). Vanuit de maandelijkse calls zorg ik voor genoeg stof om over te praten en onderling te verdiepen. Ik ben er zeker van dat jullie enorm veel van elkaar zouden kunnen leren.

$

Een afgesloten Facebookgroep waarin we een community vormen om elkaar bij te staan met raad en daad. Ook ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk aanwezig te zijn in deze groep.

$

Toegang tot een online platform waar jullie allerlei zaken kunnen vinden die jullie kunnen helpen in de nazorg. Denk aan mindfulnessoefeningen, lijsten met boeken die jullie zullen boeien, podcast afleveringen die enkel toegankelijk zijn voor deze groep mensen…

$

Een fysieke activiteit waarop we elkaar zullen ontmoeten.

Een jaar lang ondersteuning op bovenvermelde manier, de kans om met gelijkgestemden te connecteren en enorm veel bij te leren. Ik loop nog een extra jaar naast jou om alles waar we zo hard aan werkten nog meer te verankeren.

Prijs voor dit alles: 400 euro

Graag een overzicht van de thema’s die we maandelijks gaan bespreken?

Deze online groepscalls zullen voornamelijk doorgaan op woensdag voormiddag.

Januari

Hoe ga ik om met de ‘goedbedoelde’ adviezen van anderen?

Februari

Als ouder heb ik ook recht op baaldagen!

Maart

Dankjewel kind! Voor al die mooie spiegels 😉

April

Mijn proces mag er zijn! (kinderwens, zwangerschap, bevalling, kraamperiode)

Mei

Mag er nog wat ruimte zijn voor sociale contacten, hobby’s en interesses?

Juni

Het is vakantie! Een zegen of een vloek?

September

Een leven vol routine, maar ook drukte.

Oktober

Overleeft mijn relatie het ouderschap?

November

I love my body!

December

Vieren of geleefd worden tijdens de feestdagen?

Inschrijven is enkel mogelijk na kort overleg via mail